返回列表 回復 發帖
{:2_33:}add oil {:2_33:}

應該 OK ,背板孖方 + 前中方 200L 水 + 100 磅缸
alexng 發表於 2009-7-12 10:29
係wo,我發雞盲添
喉路簡潔...
不斷啤水半天 是否水喉水 ching
patrick 發表於 2009-7-13 00:17

這是不太好方法,石前用h2o2過,用ro啤水3-4小時,死石從新開始。
喉路簡潔...
thomsonho 發表於 2009-7-13 00:30
Thanks C 兄:只是沒有多$ 買器料姐!
係wo,我發雞盲添
袁飛 發表於 2009-7-13 00:27
你玩5呎缸,細缸當然會眼大睇過(龍)。
你玩5呎缸,細缸當然會眼大睇過(龍)。
亞BEN 發表於 2009-7-13 01:12

比心機
經過幾天溡試,這止回ok喎。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

比心機
天使魚 發表於 2009-7-13 22:06
Thanks c hing,我一定la.
敏大人:己經改咗。
主缸連沙足足14小時加水,明天開始set 化SKIMMER 和 ROWA.
主缸連沙缸足足14小時加水,明天開始set 化SKIMMER 和 ROWA.
亞BEN 發表於 2009-7-14 00:24

C hing, 想問下

1. "Y"型落水有咩用?是否駁水冷?
2. 個止回係邊到有得買?
3. 用草缸的優點是可以去NO3同PO4,點解之前用,今次唔用呢?

謝謝!
C hing, 想問下"Y"型落水有咩用?是否駁水冷?
coffeehunter 發表於 2009-7-14 01:53
C hing:"Y"型落水我只是貪方便安装,留給ROWA 和其他用。
師兄,請問你個止回係邊度買呀?

我設計緊個新缸,想學你咁係缸底出水,但又怕如果有日個泵同止回同時出事,會唔會成屋水浸。請比意見!謝謝